Input Divider

Wat je vaak ziet is dat er in een gebouw meerdere security systemen aanwezig zijn die gebruik willen maken van dezelfde contacten. Een voorbeeld hiervan is een gebouw met een aparte inbraak installatie en toegangscontrole systeem. Soms is er dan ook nog een apart gebouwbeheersysteem aanwezig. Als de klant in alle drie de systemen de status van een bepaalde toegang wil zien, zouden er meerdere deurcontacten op dezelfde toegang geplaatst moeten worden. Dit is natuurlijk erg inefficiënt. Een andere optie is om extra I/O modules te plaatsen of om software koppelingen te creëren. De Input Module biedt een eenvoudige oplossing om het ene contact meerdere keren te gebruiken. Het meet het signaal van het deurcontact en geeft het door naar een tweede systeem zonder het te belasten.

Het magneetcontact zit, om sabotage te kunnen constateren, met weerstanden verbonden aan de inbraakinstallatie. De draad dient aan het begin te worden onderbroken en aangesloten op de Input Divider. Intern wordt de draad doorverbonden en het signaal gemeten. Wanneer de deur opent wordt dit door de Input Divider geconstateerd en onderbreekt deze de ingang van het aangesloten toegangscontrole/ gebouwbeheer systeem. Wanneer de deur sluit wordt komt het systeem weer in rust. De Input Divider is dus te vergelijken met een Voltmeter die een contact aanstuurt. Het vormt verder geen belasting voor ingang van de inbraakinstallatie. Hierdoor kan het signaal van het magneetcontact zonder problemen vermeerderd worden.

Voordelen:

  • Er is maar één deurcontact nodig dat gebruikt kan worden door meerdere security systemen.
  • De inbraak installatie kan nog steeds sabotage constateren op de aangesloten contacten.
  • De Input Divider hoeft niet geprogrammeerd te worden.
  • Er is een één op één hardware verbinding.
  • De Input Divider is snel en overzichtelijk te installeren.
  • Er wordt een duidelijke status indicatie van de ingangen weergegeven.
  • Het werkt op verschillende systemen van 12 tot 24 VDC.
  • Op één Input Divider kunnen 4 contacten aangesloten worden.

Heeft u vragen neem dan contact op met Connectrick. Wij kunnen u voorzien van verdere informatie. Tevens kunnen wij eventueel ondersteuning bieden bij de installatie van de Input Divider.